Asiakkaiden kertomaa

Consti Yhtiöt Oyj

Consti listautui Helsingin pörssiin syksyllä 2015. Listautumisen yhteydessä siirryimme IFRS raportointikäytäntöön. Tietojen muuntamisessa aiemmin soveltamastamme suomalaisesta tilinpäätöskäytännöstä IFRS:n mukaiseksi meillä oli apuna useita ulkopuolisia asiantuntijoita. Kai Tihilä oli projektissamme keskeisessä roolissa taloudellisen informaatiomme muuntamisessa IFRS:n mukaiseksi. Hankkeen aikana mm. muunnettiin aiemmat yrityshankinnat uuden käytännön mukaisiksi ja samalla luotiin käytännöt tulevien yrityskauppojen käsittelylle.

Työskentely Kain kanssa oli sujuvaa ja mutkatonta. Syntyneet ratkaisut paitsi täyttivät standardien kriteerit myös olivat käytäntöön vietävissä.

Listautumisen jälkeen Kai on tuonut asiantuntemustaan osavuosi- ja tilinpäätöskatsausten laatimiseen.

Esa Korkeela, toimitusjohtaja, Consti Yhtiöt Oyj

puh: 040 730 8568

Unisport-Saltex Oy

Vaakapartners hankki 2015 joulukuussa suomalaisen Saltex-konsernin ja ruotsalaisen Unisport-konsernin osake-enemmistön ja näin syntyi pohjoismaiden johtava urheilupaikkarakentamisen yhtiö.

Kahden aiemman kilpailijan toimintojen yhdistäminen ja yhteisten toimintatapojen luominen oli haastava urakka. Molemmissa organisaatioissa oli kaupallisella ja operatiivisella puolella osaavaa henkilöstöä, joiden toimesta integraatio lähti hyvin liikkeelle. Sen sijaan talous- ja hallintopuolella resurssointi oli ohuempaa ja käytännöt vaihtelevia ja moninaisia.

Kai Tihilä toimi konsernin alkutaipaleen interim talousjohtajana ja oli vahvassa roolissa rakentamassa yhdenmukaista talousseurantaa ja sisäisen valvonnan prosesseja, joilla varmistettiin uuden konsernin toiminnan häiriötön käyntiinlähtö. Yhdenmukaisten käytäntöjen mukaisesti laadittu budjetti esiteltiin hallitukselle nopeasti vuoden 2016 alussa, ainoastaan muutama viikko yrityskauppojen jälkeen.

Vuoden 2016 ja 2017 aikana konsernin yhtiörakennetta virtaviivaistettiin ja Kain osaaminen oli keskeistä tämän suunnittelussa ja toteutuksessa.

Kai sai myös nopeasti luotua toimivat henkilösuhteet konserniyhtiöiden taloudesta vastaavien kanssa varmistaen näin hyvän kommunikaation kollegoidensa kanssa.

Kai oli kaikkiaan noin 1,5 vuotta Unisportin organisaatiossa ollen loppuajan vahvana tukena vakinaiselle talousjohtajalle.

Voinkin varauksetta suositella Kaita vastaaviin hankkeisiin.

Mikko Kilpeläinen, toimitusjohtaja, Unisport-Saltex Oy

puh: 050 542 5884


Neuvottele vaikuttavasti -koulutuksesta sanottua:


“Suosittelen kaikille, joilla neuvottelutaidolla on merkitystä.”Jaana Koskinen, Ajantieto Oy / CEO, Partner
“Konkreettisia keinoja neuvottelussa onnistumiseen.” Tuomas Joensuu, Rainmaker Oy / Business Unit Manager
“Silmiä avaava koulutus!” Aapo Koivuniemi, ABO Wind Oy / Maajohtaja
“Uusi lähestymistapa neuvottelutaitoihin tuomalla vaikutusvoima mukaan.” Matti Laakso, Neste Renewable Fuels / Business Development Manager
“Erittäin hyvä neuvottelukurssi, josta saa työkaluja käytäntöön.” Tomi Lamminsalo, Sofigate Oy / Delivery Manager
“Hyvä ja innostava kurssi!” Sami Selander, Rakennusliike Lapti Oy / Hankintainsinööri
”Todellakin konkreettinen neuvotteluvalmennus.” Tuomo Hynninen, Proproject Oy

Yhteistyökumppaneiden kertomaa

”Kanssasi oli kiva tehdä töitä. Kokemuksesi on kovaa luokkaa ja oli antoisaa työskennellä myös IFRSää ymmärtävän CFO -ammattilaisen kanssa. ” Tomi Seppälä, Deloitte

”Kai on verkostomme ’luottopakki’. Tästä on myös osoituksena, että lähes jokaista Kain toimeksiantoa on jatkettu, kun alkuperäinen sopimus on lähestynyt loppuaan. Olemme todella tyytyväisiä, kun asiakkaat näin osoittavat tyytyväisyyttään verkostomme osaajia kohtaan”, toteaa Nordic Interim Finlandin toimitusjohtaja Kari Peuhkuri.